BAUPROJEKT

Nova zgrada terminala na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu pod krovom

Nova zgrada terminala na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu pod krovom

www.gradnja.rs

Radovi na izgradnji nove zgrade na niškom aerodromu ušli su u završnu fazu. Pogledajte kako izgleda aerodrom koji će uskoro moći da opslužuje mnogo više putnika.

U martu prošle godine počela je rekonstrukcija i izgradnja nove zgrade na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu. Vrednost radova je oko 1,57 milijardi dinara sa PDV-om, a glavni izvođač je W. D. Concord west d.o.o. koja je izgradila i niški Naučno-tehnološki park, Poresku upravu u Zemunu, a učestvuje i na izvođenju socijalnih stanova u Novom Sadu.

“Ušli smo u završnu fazu izvođenja radova nove terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. U toku su radovi na fasadi kao i na unutrašnjem uređenju objekta. Sa nestrpljenjem čekamo trenutak kada ćemo moći da otvorimo vrata svim putnicima.“ – saopštavaju iz ove kompanije.

Dogradnja iza koje stoji studio Bauprojekt predviđa proširenje glavne zgrade za čak četiri puta.

Dogradnja iza koje stoji studio Bauprojekt predviđa proširenje glavne zgrade za čak četiri puta. Novi terminal je površine od 7.784 kvadratnih metara.

Postojaća zgrada površine 2.290 kvadratnih metara se rekonstruiše i proširuje za 8 metara, što će ukupno činiti 10.074 kvadratnih metara novog prostora.

Novi deo zgrade biće namenjen odlazećim putnicima, imaće 10 „check in“ šaltera, maksimalno vreme čekanja u redu biće 10 minuta, ukrcavanje u avion će se odvijati na 4 izlaza, koja su projektovana tako da je svaki izlaz moguće opslužiti autobusom za prevoz putnika do aviona.

Aerodrom radi dok traju radovi

Na spratu pristanišne zgrade biće komercijalan prostor, restorani, barovi, prostor za ukrcavanje u avion preko avio-mosta i drugo. Ovo što je kuriozitet jeste da je Aerodrom dok traju radovi sve vreme u funkciji.

Niški letovi

Konstantin Veliki u Nišu je mali aerodrom ali ipsssak pruža zavidnu ponudu jeftinih letova. Sa niškog aerodroma lete AirSerbia, WizzAir, RyanAir i Swiss ka gradovima Beč, Bazel, Berlin, Bratislava, Diseldorf, Dortmund, Malme, Memingen, Milano, Cirih, Ajndhoven i Stokholm.

Rok do marta

Rok za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu je mart 2024. godine.

Leave A Comment

Bauprojekt nudi najkvalitetnija arhitektonsko – građevinska rešenja

Kontakt Informacije
Vrh