BAUPROJEKT

Berlin

INFORMACIJE O PROJEKTU
IME PROJEKTA: Berlin
PROJEKTOVAO: Bauprojekt
KONCEPT: Moderno
LOKACIJA: Berlin, Nemačka
GODINA: 2022
Mreže:

Berlin

Nakon sagledavanja idejnog projekta iz 1997, po kome je izgradjen centralni deo kompleksa (jedan objekat i podrum u kome se nalazi garaža) Bauprojekt je isprojektovao ostalih pet zgrada u koje je uklopio postojeći objekat, stvarajući jedinstvanu celinu, to je ujedno i bio najveći izazov – uklapanje novprojektovanih zgrada sa postojećim objektom i parkingom.

DETALJI

Zadatak je bio da se isprojektujektuje stambeno poslovni blok u Berlinu, prilagodjen ljudima sa invaliditetom.

Sam kompleks je sačinjen od 6 individualnih objekata koji obrazuju jednu celinu.

  • Kompleks je projektovan po Nemačkim standardima za invalide tako da je svaki kutak objekata dostpan i prilagodjen invalidskim kolicima.
  • Pored projektovanja samih objekata, rešili smo i uredjenje celog kompleksa. Predvideli smo dva parka, za mladju i stariju decu, zelene površine, sa niskim i visokim rastinje, piknik zonu i drugo.
  • Uprkos neobičnim zahtevima, objekat je isprojektovan sa komotnim, funkcionalnim stanovima, parkinzima i prostorima za bicikle.

Uklapanje novoprojektovanih zgrada sa postojećom bio je svojevrsan izazov, pošto je u postojećoj već bila izvedena vertikalna komunikacija (stepenište), koje se koristi za jednu od novoprojektovanih zgrada.

Objekat koji je na terenu nije u potpunosti ispunjavao uslove i želje investitora, tako da je došlo do izmene u spratnoj visini u novoprojektovanim objektima. Ova razlika nivelacije spratova rešena je pomoću rampi koje anuliraju visinsku razliku izmedju stepeništa i lifta.

Koršćena je kombinacija listela od opeke i demit fasade, koja se uklopila u okolinu i postojeći objekat, ali je donela dozu savremenosti. 

Bauprojekt nudi najkvalitetnija arhitektonsko – građevinska rešenja

Kontakt Informacije
Vrh